Ο Χρήστος Κονταρούδης γεννήθηκε το 1945 στην Αθήνα, τα μαθητικά του χρόνια τα πέρασε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου και σπούδασε στο Ε.Μ.Π. Αρχιτεκτονική, απ' όπου και αποφοίτησε το 1968.

Αμέσως μετά την αποφοίτησή του, προσελήφθη από το Ε.Μ.Π. για την μελέτη της Πολυτεχνειούπολης του Ζωγράφου, αποκτώντας την πρώτη του εμπειρία σε Πανεπιστημιακά κτίρια.

Το 1972 το γραφείο Δοξιάδη τον προσέλαβε για την μελέτη του Πανεπιστημίου Πατρών, για το οποίο εργάστηκε επί 3 χρόνια, τόσο στην μελέτη του γενικού χωροταξικού όσο και στις κτιριακές μελέτες διαφόρων σχολών. Από το 1975 μέχρι και το 1986 ασχολήθηκε με Πολεοδομικές μελέτες, στις οποίες ήταν ο κύριος μελετητής, και ο υπέυθυνος του έργου (project manager). Από το 1986 μέχρι το 2004 εργάστηκε στην Εμπορική τράπεζα, ως Τεχνικός Σύμβουλος, σε χρηματοδοτήσεις μεγάλων επιχειρήσεων, και παρακολουθήσεις προόδου εργασιών, στα μεγαλύτερα έργα υποδομής της Ελλάδας.

Παράλληλα σε όλο το διάστημα της επαγγελματικής του διαδρομής, εργάστηκε και ως ελεύθερος επαγγελματίας, σε έργα τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

 

Ο Γιώργος Κονταρούδης γεννήθηκε το 1980 στην αθήνα και είχε απο μικρός το όνειρο να γίνει αρχιτέκτονας.

Σπούδασε Αρχιτεκτονική για 3 χρόνια στο University of Lincolnshire & Humberside και μετέπειτα για άλλα 2 στην Bartlett School of Architecture του University College London.

Κατα τη διάρκεια των σπουδών του διακρίθηκε με το 2ο βραβείο μεταξύ πανεπιστημίων της Μεγάλης Βρετανίας και των χωρών της Κοινοπολιτείας στο διαγωνισμό "Living Future" για βιοκλιματικές κατοικίες (2001). Βραβεύτηκε επίσης με το Dean's Prize for best undergraduate student (2001) και επελέχθη από την Hull School of Architecture για το RIBA President's Medals χάλκινο μετάλιο και RIBA Yorkshire ασημένιο μετάλιο.

Έχει εμπειρία στην αρχιτεκτονική σύνθεση καθώς έχει εργαστεί σε 2 μεγάλα γραφεία στο παρελθόν τα οποία του προσέφεραν σημαντικές γνώσεις.

Το κύριο αρχιτεκτονικό ενδιαφέρον του είναι στον βιοκλιματικό σχεδιασμό και την αειφόρο ανάπτυξη.

 
       
 
website developed by D46 ©2007