01
02
03
04
05
06
07
08
09
 
Τίτλος:
Χρονολογία:
Τοποθεσία:
Μελετητές:

Συγκρότημα κατοικιών
2007
Κάτω Κηφισιά
Χ.Κ., Γ.Κ., Μ.Κ.

Το οικόπεδο τραπεζοειδούς περίπου σχήματος και επιφάνειας 2.800 μ² βρίσκεται στην Κηφισιά, επί των οδών Λύρα και Δάφνης.

Λειτουργικές απαιτήσεις, επιχειρηματικός σχεδιασμός, αλλά και πολεοδομικές διατάξεις, επέβαλαν την κατασκευή δύο ανεξάρτητων πολυκατοικιών, και τεσσάρων μεζονετών.

Βασικός στόχος του σχεδιασμού, ήταν η εξασφάλιση της ιδιοτικότητας των μεζονετών, και των διαμερισμάτων των πολυκατοικιών, και παράπλευρα η εξω-εσωστρεφής διάταξη, ώστε να εξασφαλίζεται διττό ενδιαφέρον των χώρων διαμονής.

Οι πολυκατοικίες αποτελούνται από δύο υπόγειους χώρους με garage, αποθήκες και βοηθητικούς χώρους, και τρείς υπέργειους με δύο διαμερίσματα ανά όροφο σε κάθε πολυκατοικία.

Οι μεζονέτες αποτελούνται από υπόγειο χώρο με garage, αποθήκη και βοηθητικό χώρο, και δύο υπέργειους ορόφους με όλες τις απαιτούμενες λειτουργίες, για κατοικίες υψηλών προδιαγραφών.
Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε τόσο στο λειτουργικό και αισθητικό αποτέλεσμα, όσο και στον ηλιασμό και αερισμό των κατοικιών, για άνετη διαβίωση, και οικονομική λειτουργία.

Η εσωτερική αυλή που δημιουργείται από την διάταξη των κτιρίων, με την κατάλληλη διαμόρφωση και φύτευση, θα λειτουργήσει, ως διαμορφωτής μικροκλίματος.

 

 
       
 
website developed by D46 ©2007