01
02
03
04
05
06
07
08
09
 
Τίτλος:
Χρονολογία:
Τοποθεσία:
Μελετητές:

Μονοκατοικία
2000
Νέα Πεντέλη
Χ.Κ.

Μονοκατοικία στη Νέα Πεντέλη, επί της οδού Μακεδονομάχων και Γράμμου, επιφάνειας 450 μ² κατανεμημένη σε τρία επίπεδα εντός συντελεστή, και δύο επίπεδα εκτός συντελεστή. 

Στο πρώτο επίπεδο εντός συντελεστή, αναπτύσσεται το καθιστικό, η κουζίνα και το πρόχειρο καθιστικό, το W.C ξένων, και το κλιμακοστάσιο με τον ανελκυστήρα, που ενώνει όλα τα επίπεδα.
Στο δεύτερο επίπεδο εντός συντελεστή αναπτύσσονται 3 υπνοδωμάτια, με ξεχωριστό λουτρό για το κάθε ένα,  και ένα master bedroom, με άμεση πρόσβαση σε δικό του λουτρό, και βεστιάριο.
Στο τρίτο επίπεδο αναπτύσσεται μικρός χώρος (σοφίτα) με μικρό W.C, μικρό κουζινάκι, και βεράντα.
Το πρώτο επίπεδο κάτω από το Ισόγειο λόγω κλίσης εδάφους από τον πλαϊνό δρόμο βρίσκεται σε επίπεδο +0,50μ πάνω από αυτόν, και αναπτύσσεται χώρος με εσωτερική θερμαινόμενη πισίνα, και περιβάλλεται από διάφορες λειτουργίες, όπως κουζίνα-bar, λουτρό, δωμάτιο-γραφείο, και δωμάτιο υπηρεσίας.
Στο δεύτερο επίπεδο κάτω από το Ισόγειο έχει κατασκευαστεί χώρος για στάθμευση δύο αυτοκινήτων, μηχανοστάσιο, λεβητοστάσιο, και αποθήκες.


Όλοι οι χώροι κάτω από το έδαφος, περιβάλλονται από διπλό επισκέψιμο τοιχίο, το οποίο εξασφαλίζει την μόνωση των χώρων.

Στο κτίριο εφαρμόστηκαν οι αρχές του βιοκλιματισμού, και για τον λόγο αυτό οι δαπάνες ψύξης και θέρμανσης (κεντρικό σύστημα), δεν υπερβαίνουν τις μέσες τιμές ενός διαμερίσματος 100-120 μ².


Το κτίριο έχει μορφή Νεοκλασική, σύμφωνα με την επιθυμία του πελάτη, αλλά με σεβασμό, στις καθαρά Νεοκλασικές Μορφές, και με απλά διακοσμητικά μοτίβα.

 

 

 
 
       
 
website developed by D46 ©2007