01
02
03
04
05
06
07
08
09
 
Τίτλος:

Φορέας:

Χρονολογία:
Τύπος:


Διάκριση:
"Living Future" - Βιοκλιματική κατοικία
Eric Lyons Memorial Fund, Μεγ. Βρετανία
2001
Φοιτητικός Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός ιδεών
2ο Βραβείο

Σκοπός του διαγωνισμού ήταν ο σχεδιασμός μίας αυτόνομης κατοικίας ή ενός συγκροτήματος κατοικιών το οποίο θα είναι όσο το δυνατόν φιλικότερο προς το περιβάλλον υιοθετώντας τεχνολογίες του βιοκλιματισμού.

Η μελέτη που υποβλήθηκε περιελάμβανε ένα επταόροφο κτίριο κατοικιών εντός ενός συγκροτήματος πολυκατοικιών στις όχθες του ποταμού Hull. Οι τομείς ενδιαφέροντος του σχεδιασμού ήταν η χρήση ανακυκλωμένων ή ανακυκλώσιμων υλικών με όσο το δυνατόν μικρότερη εμπεριεχόμενη ενέργεια, ο προσανατολισμός και η χρησιμοποίηση στοιχείων του ανέμου και του ήλιου, οι φυτεύσιμες επιφάνειες, καθώς και τεχνολογίες ενεργητικής βιοκλιματικής, όπως ο καυστήρας βιομάζας, η συλλογή και ο διαχωρισμός των απορριμάτων, η χρήση του ανελκυστήρα για τη μεταφορά νερού στο θερμοκήπιο του 7ου ορόφου καθώς και η χρήση του ίδιου του θερμοκηπίου για φιλτράρισμα του αέρα αλλά και παραγωγή λαχανικών με υδροπονική μέθοδο.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε επίσης και στο διαχωρισμό των χώρων διαβίωσης σε κατηγορίες ιδιωτικότητας.

Η μελέτη βραβεύτηκε με το 2ο βραβείο ανάμεσα σε φοιτητικές μελέτες από όλη τη Μεγ. Βρετανία και χώρες τησ κοινοπολιτείας.


Για αναλυτική περιγραφή της τεχνικής περιγραφής που υποβλήθηκε στα Αγγλικά πατήστε εδω.

 

 
       
 
website developed by D46 ©2007