01
02
03
04
05
06
07
08
09
 
Τίτλος:

Φορέας:
Χρονολογία:
Τύπος:
Ανάπλαση περιοχής Ανατολικά Καμαρών
Δήμος Καβάλας
2008
Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός ιδεών

Στόχος του διαγωνισμού ήταν η ανάπλαση της περιοχής Ανατολικά από τις Καμάρες στο κέντρο της πόλης της Καβάλας καθώς και η ανάδειξη του ίδιου του μνημείου, όπως και η σύνδεση της πλατείας με την πόλη της Καβάλας.

Βάσει κτιριολογικού προγράμματος, ο αγωνοθέτης ζητούσε την κατασκευή υπογείου χώρου στάθμευσης καθώς και χώρου καφετέριας.

Στην επιφάνεια της πλατείας δεσπόζει το κτίριο της καφετέριας με μια μεγάλη επενδεδυμένη με χαλκό στέγη η οποία αφήνει οπτικές διόδους προς το παλαιό υδραγωγείο. Επί της πλατείας δημιουργούνται χώροι συνάντησης, περιπάτου και ανάπαυσης.

Ο υπόγειος χώρος στάθμευσης απλώνεται σε 6 μεσοεπίπεδα με 2 κλιμακοστάσια πρόσβασης και είσοδο οχημάτων από το χαμηλότερο σημείο της πλατείας.

Περιμετρικά της πλατείας δημιουργούνται κάποιες επιπλέον θέσεις στάθμευσης και χώροι ανάπαυσης καθώς και ένας μικρός εκθεσιακός χώρος.

Η μελέτη ξεχωρίζει από την καθαρότητα των γραμμών και των οδεύσεων, παράλληλα δημιουργώντας ένα δυνατό σημείο αναφοράς στο σημείο εισόδου της πόλης της Καβάλας.

Για αναλυτική περιγραφή της τεχνικής περιγραφής που υποβλήθηκε πατήστε εδω.

 

 
       
 
website developed by D46 ©2007